top of page

Ukens tema: Lokal mat & lokal verdiskaping!

Oppdatert: 12. sep.

Først av alt: TAKK for fantastisk innsats med å signere oppropene mot Bovaer i maten vår! Dette var første runde på Stortinget om denne saken – men det kommer flere. Nå skal 100 gårder ut i testing. Kanskje. Vi er hørt! Det reageres! TOTALT 40.000 signaturer til sammen på ei lita uke! Det er HELT SPRØTT BRA! Nå må vi holde trykket oppe! Vi må fortsette å bruk stemmene våre, spre oppropet og prate om dette slik at vi får enda større trøkk bak neste runde.



MEN NÅ:

LA OSS LØFTE OPP OG FREM ALLE DE FINE LOKALMATPRODUSENTENE OG LOKALMATUTSALGENE VI HAR!


Nå er det straks ferietid for flere og det er en gylden mulighet til å spore opp og finne frem til lokalmatprodusenter- og utsalg i hver en krik og en krok av dette vakre landet vårt!

 

Lokal matproduksjon og mulighet for å kjøpe lokal mat der en bor gjør at avstanden fra jord til bord og fra bonde til forbruker blir kortere. Dette gir lokal verdiskaping.

 

Det stimulerer til mangfold og lokal foredling. Det bidrar til levende lokalsamfunn, bolyst, trivsel, trygghet og samhold. Det gjør at vi ser hverandre og anerkjenner hverandre mere. Det gjør at vi blir bedre kjent. Og det bygger beredskap!

 

Derfor ønsker vi å sette ekstra fokus på akkurat dette denne uka her!

Vi forsetter selvfølgelig med å bruke stemmen vår og vise hva vi jobber og med. Det kan kanskje føles som noe mas og tull – men det er faktisk folkeopplysning i å dele det vi gjør og finner ut. Det inspirerer andre og det viser muligheter. Så fortsett med å øve deg på å stikke huet litt ekstra frem. Det er kun til det bedre!

 

Her kommer ukens utfordringer. Du kan gjøre en, to eller alle tre. Og gjerne enda mere til!



UKENS OPPGAVER ER:

 

  1. Kjøp minst ett lokalmatprodukt og del i gruppen – og gjerne på din egen profil – hva du har kjøpt og hvor du fikk tak i det.

  2. Finn minimum 5 lokalmatprodusenter i ditt nærområde. Hvis det ikke finnes så mange (eller ingen) så er det også verdifull informasjon. Finn ut hva de produserer og hvor de selger produktene sine. Kjøp det du ønsker og trenger. Del i gruppen og på din egen profil.

  3. Ut på tur? Vær lur! Finn lokale stabbur! Denne oppgaven går for hele sommeren – men vi starter nå! La det gå sport i å lete opp lokalmatutsalg underveis og dit du kommer! Ta bilder, del og si hva det heter, hvor det er og hva du kan få tak i!

 

Det hadde jo vært skikkelig kult å samle all informasjonen som kommer frem denne uka og lagd et kart over Norge med navn på produsent/lokalmatustalg, sted og hvilke produkter som finnes på de ulike stedene. Kanskje noen i gruppa har lyst til å gjøre dette?



BONUSOPPGAVE:

 

Vi trenger å få med flere på laget! Og en effektiv måte å få til dette på er ved å aktivere våre kontakter! Hvis alle gjør en innsats nå så blir det flere som får sjansen til å løfte i lag for beredskapen vår!

 

Så: bruk uka og verv EN, FEM eller TI venner til å bli med i Beredskapskalenderen!

 

Vi gleder oss til å se alle de fine lokalmatprodusentene og lokalmatutsalgene dukke frem etter hvert som de blir lagt ut! Dette kan bli til et skikkelig flott og nyttig lokalmatkart!

 

LYKKE LYKKE TIL! Ikke nøl med å spørre om noe er uklart!

 

Beste hilsen fra Beredskapsteamet ved Anne Thea, Marit, Mari, Maud Astrid, Jeanette, Sigrid og Edel.

 
 
bottom of page