
Vi er en folkebevegelse for beredskap, folkemakt og levende lokalsamfunn
4. oktober 2024 – Mening, Mat og Mot i Snåsa
MENING, MAT OG MOT har samlet fulle hus over hele landet det siste året – og nå var det Snåsa sin tur! Denne kvelden løftet vi i lag for matsikkerhet, ernæring, beredskap, jordhelse, forbrukermakt og levende lokalsamfunn.
Dørene åpnet kl. 17.30 med servering av varmmat, og sceneprogrammet startet kl. 18.30. Hele arrangementet – inkludert mat og kaffe – var gratis og åpent for alle.
På scenen sto:
-
Anders Nordstad – forbrukernes vaktbikkje og folkeopplyser: «Det er maten vår for pokker!»
-
Robert Mood – generalløytnant og tidligere president i Røde Kors
-
Kjersti Rinde Omsted – ernæringsformidler og regenerativ bonde
-
Anders Lerberg Kopstad – rådgiver og fagperson i regenerativt landbruk
-
Heidi Bjerkan – Michelin-kokk med hjertet i lokale råvarer og god dyrevelferd
-
Edel Urstad – sivilagronom og initiativtaker til Mening, Mat og Mot
Kvelden bød på både kunnskap, inspirasjon, sterke historier og smaker fra Snåsa – med mat, musikk og varme rammer i tråd med bevegelsens ånd.
Arrangører og støttespillere:
Snåsa Bondelag, Snåsa Bonde- og Småbrukarlag, SpareBank 1 SMN, Reime & Co AS, Underhaug AS, Meirsmak mat- og kulturfestival, Landbrukets Økoløft, Snåsa Hagelag, Nortura, Tine, Snåsa Sanitetsforening, Snåsavann og ARV Lokalmat.
