top of page

23. oktober 2024 – Mening, Mat og Mot i Hønefoss

Et fullsatt Byscene i Hønefoss fikk oppleve en helaften med fokus på matsikkerhet, beredskap, forbrukermakt og levende lokalsamfunn – i regi av grasrotbevegelsen Mening, Mat og Mot.

 

Kvelden samlet flere kloke hoder og engasjerte hjerter for å løfte frem viktige spørsmål:

Hva spiser vi egentlig? Hvor kommer maten fra? Hvordan kan vi selv bidra – gjennom egne valg, dyrking og engasjement?

 

Norge er blant verdens dårligste på selvforsyning, og avhengigheten av importert mat gjør oss sårbare i en tid med global uro og klimaendringer. Denne kvelden utfordret forestillingen om at “vi alltid kan kjøpe det vi trenger” – og løftet frem matens reelle verdi.

 

Programmet inkluderte:

 

  • Gratis folkeopplysning og inspirasjon fra lokale og nasjonale stemmer

  • Musikalsk innslag av Anders Blystad med egenkomponerte låter på trollstemt gitar

  • Servering av varm gresskarsuppe laget av Lille Handleri med økologiske gresskar fra Herfra gården på Sokna

  • I pausen:

    – Ost fra Thorbjørnrud ysteri

    – Saft og juice fra Røyse bærpresseri og Ringvold frukthage

    – Spekepølse og kombucha fra Gry Hammer

    – Økologisk eplekake fra Rein Mat, laget med mel fra Sigdal Mølle

 

Dørene åpnet kl. 17.00, suppe ble servert kl. 17.30, og arrangementet var gratis og åpent for alle.

 

Arrangører:

Landbrukets Økoløft, Økologisk Buskerud, Bondens Marked Drammen, Hole og Ringerike Hagelag, Rein Mat

 

Sponsorer:

Sparebank 1 Ringerike Hadeland, Økologisk Norge, Reime & Co AS, Underhaug AS, Buskerud Bonde- og Småbrukarlag, Buskerud fylkeskommune, Ringerikskraft, Dyrket, Bondens Marked og Landbrukets Økoløft

 

Mat angår oss alle – uavhengig av kultur, bakgrunn eller status. Uten mat, ingen beredskap. Ingen framtid.
Takk til alle som kom og løftet i lag!
Hønefoss.jpg
bottom of page